Zorgadvies team

BJG (Basisteam Jeugd en Gezin)

In de gemeente Sint Michielsgestel is een Basisteam Jeugd en Gezin actief. Dit team bestaat uit ervaren jeugdprofessionals. Het BJG biedt ondersteuning bij vragen en problemen rondom het opgroeien en opvoeden van kinderen/jeugdigen. Hierbij staat het gezin centraal. Samen met het gezin en het sociaal netwerk (zoals familie, vrienden, buren) zoekt het BJG naar een passende oplossing voor de hulpvraag van het gezin. Het uitgangspunt hierbij is ‘licht waar het kan, zwaar waar nodig’.

Het BJG gaat naar aanleiding van een hulpvraag van school en/of van ouders in gesprek met de school en de ouders (en vaak ook met kind zelf). Dat gebeurt in een Zorg Advies Team (ZAT). Bij dat overleg zijn in ieder geval ouders/verzorgers, de intern begeleider en één of meerdere leden van het BJG aanwezig. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gekeken naar wie nog meer genodigd wordt voor het gesprek.

De volgende personen zijn vanuit het BJG verbonden aan het ZAT van de Lambertusschool:

-Heleen Rutten, jeugdarts GGD

-Jessie Kostermann, jeugdverpleegkundige GGD

-Aletta van der Hagen, schoolgericht maatschappelijk werk

 

Wanneer is contact met het BJG gewenst?

·Als u of school met een professional wilt sparren over ondersteuning of aanpak;

·Als u of school vermoedt dat er individuele jeugdhulp nodig is;

·Als er in een gezin sprake is van meerdere problemen.

De school vindt het belangrijk om het BJG in een vroeg stadium erbij te betrekken. Hoe eerder dit gebeurt, hoe lichter de ondersteuning kan zijn.

Contactgegevens van het BJG Sint-Michielsgestel:

bjg@sint-michielsgestel.nl

073-5531677 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur)

 

Schoolmaatschappelijke werker

De schoolmaatschappelijk werkster richt zich met name op problemen op sociaal-emotioneel gebied. De nadruk ligt op begeleiding van school en ouders.

Voor onze school is werkzaam: Aletta van der Hagen